Tedd meg az első lépést az EGÉSZséged felé

Szabadulj meg az étkezés körüli harcoktól és ismerd meg, hogyan járulhat hozzá a táplálkozás a testi-lelki jóllétedhez. Az egészséges életmód számodra is elérhető, és nem kell hozzá minden élvezetről lemondanod. Keressük meg együtt, hogy neked mi működik!

Neked való a konzultáció, ha…

…az alábbiak közül bármelyik igaz rád:

• szeretnél tudatosan tenni az egészséged megóvásáért
• a táplálkozással is összefüggő betegséggel diagnosztizáltak, és szeretnél jobban enni, hogy jobban lehess
• babát szeretnél és a táplálkozáson keresztül is támogatnád a termékenységedet, az asszisztált reprodukciós eljárások sikerességét
• a várandósság alatt és után szeretnél tenni a saját és a babád egészségéért
• frusztrál az egészséges táplálkozásról keringő rengeteg információ, az óriási termékkínálat, és szeretnél végre tisztán látni, hogy tudatosabb döntéseket hozhass
• érdeklődsz a teljes értékű növényi étrend iránt és szeretnéd tudni, hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet
• érték számodra az egészséged és hajlandó vagy tenni érte

Dietetikai konzultáció online vagy személyesen Németországban (Rosenheim), Győrben

Állapotok, amikkel fordulhatsz hozzám

Az alábbi állapotokkal keresnek fel a legtöbben, de természetesen minden olyan helyzetben segítségedre lehet a konzultáció, amikor a táplálkozáson keresztül szeretnéd támogatni az egészségedet.

A szénhidrát-anyagcsere zavarai

Inzulinrezisztencia (IR), csökkent glükóztolerancia (IGT), terhességi cukorbetegség (gesztációs diabétesz), 2-es típusú cukorbetegség

Részletek

Az ilyen jellegű diagnózisoknál leggyakrabban a 160/180 g-os szénhidrát diéta bevezetését javasolják, ez azonban sajnos sok esetben többet árthat, mint használ, mert nem veszi figyelembe az egyéni élethelyzetet, lehetőségeket.

A konzultáción segítek megérteni a szénhidrátanyagcsere-zavarok kialakulásának valódi okát és tisztán látni, hogy mi igaz és mi nem a szénhidrátokkal kapcsolatos aggályokból. Képessé válsz kialakítani a számodra megfelelő étrendet, hogy a megoldás ne a 160 grammos diéta legyen.

Szív- és érrendszeri betegségek

Magas koleszterinszint (hiperkoleszterinémia), magas vérnyomás, koszorúér-betegségek (ISZB)

Részletek

A szív- és érrendszeri betegségek a szervezetben különböző területeken okozhatnak károdást: a szívben (koszorúér-betegség, szívinfarktus, szívelégtelenség), az agyban (átmeneti agyi keringési zavar, stroke), a perifériás érrendszerben (érszűkületek), illetve a vesében (krónikus vesebetegség, veseelégtelenség).

A magas koleszterinszint bizonyítottan a szív-és érrendszeri megbetegedések fő rizikófaktora. A konzultáción átbeszéljük, milyen életmódbeli és táplálkozási szokásokkal tudsz pozitívan hatni a keringési rendszeredre. A legtöbb kérdés ilyenkor a zsiradékokkal kapcsolatban merül fel (milyet, mennyit), így ezekre különös figyelmet fordítunk.

Endokrin betegségek

Policisztás ovárium szindróma (PCOS), endometriózis, pajzsmirigy-alulműködés (Hashimoto thyreoditis), pajzsmirigy-túlműködés

Részletek

Az endokrin rendszer megfelelő működése létfontosságú a testi-lelki jóllétünk szempontjából. A hormontermelés zavarai számos, az életünket megkeserítő probléma forrásai lehetnek, amelyek egyre több embert érintenek hazánkban.

Az állapotok kezelésének elengedhetetlen része a táplálkozásterápia, amellyel jelentősen enyhíthetők vagy akár visszafordíthatók a tünetek. A konzultáción segítek megérteni a panaszok és a táplálkozás közötti összefüggéseket és kialakítani az egyéni élethelyzetednek leginkább megfelelő étrendet.

Gyomor- és bélbetegségek

Reflux, gyomorfekély, gyulladásos bélbetegségek (IBD): Crohn-betegség, colitis ulcerosa, IBS, SIBO, hisztaminérzékenység

Részletek

A bélrendszerünk egyensúlyi állapota alapjaiban befolyásolja a szervezetünk védekező képességét. Megfelelő táplálkozással rengeteget tehetünk a tüneteink enyhítésért és segíthetjük a bélrendszer regenerálódását.

Kutatások sora hangsúlyozza a rostok jelentőségét a mikrobiom egészségében. A konzultáción éppen ezért külön figyelmet szentelünk a rostok minőségi és mennyiségi felépítésének gyakorlati beépítésére. Átbeszéljük javasolt, preferálandó és kerülendő élelmiszerek és ételek listáját, hogy a lehetőségeidhez illeszkedve tudatos döntéseket tudj hozni.

Csökkent termékenység (szubfertilitás)

Ovulációs problémák, elzáródott petevezeték, méhbetegségek, flóra felborulása, problémák a hímivarsejtek termelődésével/működésével, immunerősítés, gyulladáscsökkentés

Részletek

A termékenység kapcsán bizonyos tényezőkre hatással lehetünk, másokra sajnos nem. A táplálkozási és életmódbeli szokásainkkal sok esetben pozitív hatással lehetünk a folyamatra, és támogathatjuk az asszisztált reprodukciós eljárások sikerességét is.

A konzultáció segít átlátni, hogy melyek azok a napi szintű táplálkozási döntések, amelyek leginkább támogatnak Téged és a párodat a fogamzás előtt, a várandósság alatt és a szülés utáni időszakban egyaránt.

Teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Ha szeretnéd átbeszélni, mire kell figyelni a dominánsan növényi étrend esetében, hogy elkerüld a kockázatokat és a lehető legtöbb pozitív változást tapasztalhasd.

Részletek

A teljes értékű növényi étrend akár preventív céllal – egy hosszabb, teljes élet reményében -, akár már kialakult betegségek visszafordításában is hatékony eszköz lehet. Jó minőségű tudományos kutatások támasztják alá, hogy segítségével számos civilizációs betegség visszafordítható, enyhíthetőek általa a tünetek.

Miként érdemes elkezdeni lépésről lépésre? Mik az étrend összeállításának főbb szempontjai? Milyen mikro- és makrotápanyagokra célszerű fokozott figyelmet fordítani? Mik a tévinformációk és a valóság a témában? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járunk körbe a konzultáción.

A dietetikai konzultáción kialakított étrend segít neked:

eligazodni az egészséges táplálkozás útvesztőjében

mérsékelni vagy visszafordítani a tüneteidet

hozzájárulni a testi-lelki jóllétedhez, kiegyensúlyozottabbnak érezni magad

pozitív viszonyt kialakítani a táplálkozással

újra élvezni a közös étkezéseket

megőrizni a vitalitásod

Dietetikai konzultáció online vagy személyesen Németországban (Rosenheim), Győrben

A dietetikai konzultáción kialakított étrend segít neked:

eligazodni az egészséges táplálkozás útvesztőjében

mérsékelni vagy visszafordítani a tüneteidet

hozzájárulni a testi-lelki jóllétedhez, kiegyensúlyozottabbnak érezni magad

pozitív viszonyt kialakítani a táplálkozással

újra élvezni a közös étkezéseket

megőrizni a vitalitásod

Így zajlik a konzultáció

A konzultáció előtt kapsz tőlem egy táplálkozási naplót, és elkérem a laborleleteidet. Ebből előre felkészülök, hogy a közös alkalmon ne menjen vele az idő.

Beszélgetünk a céljaidról, élethelyzetedről, táplálkozási szokásaidról, majd közösen kialakítunk egy személyre szabott táplálkozási tervet, ami valóban reális és motiváló számodra.

Küldök neked egy részletes összefoglalót a megbeszéltekről, és további segédanyagokat is kapsz (infografikákat, recepteket, bevásárlólistákat, beszerzési helyeket stb.), hogy magabiztosan dönthess táplálkozási kérdésekben.

Szolgáltatások és árak

Hogyan tudunk együtt dolgozni?

A konzultáció időtartama 60 perc, és az előzetesen egyeztetett online felületen zajlik. Magyarországon Győrben, Németországban Rosenheimben lehetőség van személyes konzultációra is.  A lenti, forintban megadott árakon kívül lehetőség van euróban is fizetni, ezt az előzetes egyeztetés során meg tudjuk beszélni.

Egyéni konzultáció

Első alkalom: 22 000 Ft
Utánkövetés: 18 000 Ft

Termékenység konzultáció pároknak

Első alkalom: 29 000 Ft
Utánkövetés: 25 000 Ft

Csoportos konzultáció, együttműködés cégeknek

Megbeszélés alapján. Egyedi igényeddel keress bátran a lenti elérhetőségeken.

Kedvezményes árú csomagajánlatok elérhetőek. Ha már most tudod, hogy hosszabb távú támogatásra van szükséged, jelezd nekem kapcsolatfelvételkor, és közösen kialakítjuk a számodra legideálisabb csomagot.

Dietetikai konzultáció online vagy személyesen

Jelentkezés

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot, hogy egyeztessük a részleteket.

Helyszín

Dietetikai konzultáció online vagy személyesen Győrben, Rosenheimben

Telefonszám

Magyar: 06 30 521 4623
Német: 0049 152 5 701 6250

Email

Longevity Project logó

Szijártó Szandra a Longevity Project dietetikus partnere