Szijártó Szandra dietetikus, teljes értékű növényi étrend szakértő, wellbeing mentor

Örülök, hogy itt vagy

Szijártó Szandra

dietetikus, táplálkozástudományi szakember,
vállalati wellbeing mentor

Pályafutásom során az egészségügy különböző szegmenseiben szereztem tapasztalatot, többek között dolgoztam terápiás dietetikusként az Országos Onkológiai Intézetben, majd klinikai vizsgálati koordinátorként a Honvéd Kórház Kardiológiai osztályán.

Nap mint nap megtapasztaltam, milyen szorosan összefügg az egészségünk az életmódunkkal, és hosszú távon milyen következményekkel járhat, ha nem figyelünk oda a táplálkozásunkra a hétköznapokban.

Éppen ezért szívügyem a prevenció; az, hogy a mindennapi döntéseinkkel aktívan hozzájárulhatunk az egészségünk fenntartásához, életminőségünk javításához, és már kialakult betegségek kezeléséhez.

Igyekszem követni a dietetika tudományának folyamatos fejlődését, hogy a legfrissebb tudományos evidenciákat adhassam át a pácienseimnek.

Tanulmányaim

Semmelweis Egyetem – Dietetikus BsC
Semmelweis Egyetem – Táplálkozástudományi MSc
eCornell University, T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies –
Plant-based Nutritionist
Wellbeing Szövetség – Wellbeing mentor

Tagságaim

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)
Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület (MOTE)

Longevity Project logó

Fontosnak tartom a komplex megközelítést a jóllét témájában is, ezért külön öröm számomra, hogy dietetikusként a Longevity Project csapatát erősíthetem. 

Az egyéni konzultációk mellett prevenciós területen munkavállalók edukációjával foglalkozom. Az előadások, workshopok, gyakorlati képzések során szakmai tudásommal támogatom az egészségtudatos táplálkozási szokások kialakítását.

Célom, hogy munkámmal hozzájárulhassak az emberek hosszú távú egészségneveléséhez, az életmódfejlesztéshez, ezáltal az életminőség javításához.

A Longevity Project Instagram-oldalán rendszeresen találkozhatsz az általam összeállított, teljes értékű növényi étrendbe illeszkedő receptekkel.

Küldetésem

„Ételed legyen a gyógyszered…”

Az étkezés több, mint egyszerű tápanyagbevitel. Ételeink meghatározó szerepet töltenek be az életünkben. Általuk gondoskodunk önmagunkról és egymásról. Egy-egy étel emlékeztet minket a gyerekkorunkra, összeköt a számunkra fontos emberekkel.

De mit is jelent pontosan, hogy „jól enni”? Mit tehetünk, ha nem szeretnénk lemondani az étel öröméről, mégis szeretnénk az étkezéseinket az egészségünk szolgálatába állítani?

A mai internetes zajban nehéz eligazodni a táplálkozás körül keringő, gyakran ellentmondásos információk tengerében. Dietetikusként abban tudok neked segíteni, hogy szorongás és frusztráció nélkül ki tudd alakítani, illetve hosszú távon is megtartani a számodra leginkább megfelelő étrendet. Nem a tökéletesben, hanem a mindennapokba beépíthető apró lépések erejében hiszek.

Fókuszban a női hormonális egészség

Minden pár termékenységi története más és más, olykor rögös út vezet a vágyott babaváráshoz. Azt gondolom, hogy ebben az érzelmileg terhelt időszakban az öngoskodásunk része az is, hogy a testünket és lelkünket hogyan, miként és mivel tápláljuk.

Saját tapasztalatból ismerem a zökkenőket a folyamatban. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy legyen egy egészségügyi szakemberekből álló bizalmi körünk, akik mind szakmailag, mind emberileg megfelelően tudják támogatni a folyamatot.

Tudásommal egy olyan táplálkozás megalapozásában szeretnék segíteni, ami leginkább támogat Téged és párodat a fogamzás előtti, a várandósság alatti és a szülés utáni időszakban egyaránt.

Elkötelezetten segítelek a menstruációs egészség, a hormonháztartás egyensúlya, a jó bélrendszeri egészség, az egészséges petesejtek, a tápláló méh és a teljes termékenységi jólét elérésében, hogy a vágyott babavárás minél optimálisabb környezetben valósulhasson meg.

Szijártó Szandra dietetikus, teljes értékű növényi étrend szakértő

Helyszín

Dietetikai tanácsadás online vagy személyesen Győrben, Rosenheimben

Telefonszám

Magyar: 06 30 521 4623
Német: 0049 152 5 701 6250

Email

Longevity Project logó

Szijártó Szandra a Longevity Project dietetikus partnere